tisdag 25 maj 2010

Trädgårdslitteraturens tid


Visst är omslagsbilden till Eva Robilds och Annika Christensens bok En lisa för själen - trädgård som terapi och friskvård alldeles gudomlig? Det finns en utlottning à fem exemplar här om Ni, som jag, önskar bli vid en. I väntan på att De Lyckliga tillkännagives ämnar jag ur bokhyllan hemmavid framplocka Donald Norfolks Läkande trädgårdar, vars omslag på sitt vis också fröjdar ögat.


Dock, först en handfull skrivelser ur Den Till Boningen Nyanlända Trädgårdstidningen, om Stjärnflocka - Astrantia, japanska trädgårdar i svensk skrud, grusgård istället för trädgård, medelhav i skärgården, Hidcote och Råshult. I sagda publikation finner Ni också ett utdrag ur En lisa för själen.

La Bibliofille

4 kommentarer:

 1. Vilket underbart omslag! Jag vill bara gå och sätta mig i stolen med en god bok... den egna trädgården blänger långhårigt på mig, det gror väldigt bra där det inte borde växa och tomatplantorna har knappt fått hjärtblad.

  SvaraRadera
 2. Absolut oemotståndlig! Jag har för avsikt att bli en av de fem! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. En lisa för själen är en helt underbar bok, många borde läsa den.

  SvaraRadera
 4. MariaH: det är nog ett dåligt tomatår, mina är också tjuriga. Vi får slå oss ned i den där stolen på omslaget och vänta!

  Läst, sett & hört: ingen orsak, lycka till!

  Hanneles bokparadis: om den så bara är hälften så bra att läsa som den är vacker att titta på vore det värt att fördjupa sig i den!

  SvaraRadera