torsdag 5 augusti 2010

Meio?

[P]aradoxer är intressanta. Mer än en gång har jag legat vaken om natten och försökt komma undan den där mycket enkla paradoxen som uppstår när någon erkänner: jag ljuger.
ur Colombines kyss, Adriana Lisboa (90)

La Bibliofille

4 kommentarer:

 1. Paradoxer och andra svårknäckta nötter kan onekligen ge upphov till sömnlösa nätter. Ibland när jag inte kan somna förfaller jag dumt nog till den synnerligen kontraproduktiva tankeverksamheten att utforma och ge liv åt olika typer av scenarier till diverse science fiktion-berättelser, gärna med tidsresor som ingrediens. Ett effektivt sätt att bädda för en natt utan sömn.

  SvaraRadera
 2. Thesmos Aniaros: klassiskt att ägna sig åt sådant när man är alldeles för trött (det är man ju oftast även om sömnen råkar utebli) och inte lyckas bryta tankebanorna eller komma fram till någon lösning på nötter, paradoxer och svårbegripliga spörsmål.
  Jag kan varmt rekommendera Dig att, istället för att tänka ut scenarier av den typ DU beskrev, ägna Dig åt A-Ö-lekar såsom, "Författare A-Ö", "Boktitlar A-Ö". Outsinlig källa till sömnfrämjande det där, man kan begränsa sig till manliga/kvinnliga författare, svenska/utländska författare, svenska kvinnliga författare, utländska manliga författare och vice versa, varianterna är oräkneliga! Och det är sällan man kommer längre än till e...

  SvaraRadera
 3. Jo, man kommer nog knappast längre än till z... zzzzzzz... ;-)

  SvaraRadera