måndag 25 januari 2010

Om sådant som icke riktigt avslutats - om sådant som alldeles nyss påbörjats


Den dag som idag är var min tanke att här i salongen upplägga en nätt liten skrivelse kring Marie Norins Djuraffär som, om jag inte fullständigt missförstått saker och ting, har sin första recensionsdag idag. Trots att mången timma tillbringats bakom salongsdraperierna med fjäderpenna bakom örat och mer moderna skrivhjälpmedel under näsan tycker jag mig ännu inte ha formulerat några klara tankar kring denna lilla tvåromaning. Jag befinner mig, trots att det var både en och två dagar sedan jag avslutade Djuraffär, i dess vinddrag och är icke riktigt redo att släppa ifrån mig några funderingar ännu, ety Den Inomkraniska Litteraturtolkningsstyrkan fortfarande far ikring och sorterar, nystar upp, reder ut tanketrådar. Med detta hoppas jag att Ni vilja hafva öfverseende. Måhända kan ännu en god natts sömn bringa en smula ordning i de övre regioner vari denna Marie Nordinare stötas och blötas.
I ett litet hörn som frigjorts enkom för tillfället börjar det fransyska maskineriet ånyo att rassla igång. Den uppmärksamme salongsbesökaren har måhända noterat att det nu är Le rapport de Brodeck av Philippe Claudel - författaren till de vidunderligt bra Les âmes grises (Grå själar) och La petite fille de monsieur Lihn - som upphöjts till lässällskap för en tid framöver. Det var skamligt längesedan det lästes och tycktes till om någonting franskspråkigt här i denna förment parisiskt belägna salong, någonting som det självfallet måste bli ändring på. Goda nyheter är att jag efter två kapitel, med undtantag för några ord här och var, förstår vad det är jag läser trots att det gått halvannat år sedan jag läste franskt senast och att jag dessutom är övermåttan förtjust!

På återseende à propos Djuraffär av Marie Norin alltså - ha det så tjusigt tills dess!

La Bibliofille

4 kommentarer:

 1. Nu är jag irriterande och nämner icke ett ord om ditt inlägg, utan frågar hur du fått bakgrunden över hela skärmen? Hur fick du bort den enfärgade bakgrunden som finns bakom texten, liksom? Det här är jättesnyggt!

  SvaraRadera
 2. Inkling: Du är inte alls irriterande kära Inkling, hellre en ickerelaterad kommentar än ingen alls. Bakgrunden var sådan här från början, en så kallad wallpaper, det fanns ingen enfärgad textbakgrund, därför föll jag för den!

  Kul att Du gillar, jag är rätt nöjd själv!

  SvaraRadera
 3. Snygg nydesign. Tänkte för en gångs skull inte säga "den vill jag läsa!" utan istället tipsa om bra skit: Tatjana Voltskajas Tröstdroppar (ellerströms Förlag) är en oerhört bra diktsamling. Den vill nog du läsa om du gillar sånt.

  SvaraRadera
 4. Skymning: Tröstdroppar är bra skit säger Du? Tur för mig då att denna lilla snygging redan står och väntar på mig i hyllan! Man tackar för komplimang och tips!

  SvaraRadera