tisdag 29 juli 2008

Värme och bokträsk

Värmen håller all inspiration på en maximal lägstanivå, det finns ingen ork till någonting annat än till att vara varm. Trots att inläggsförfattandet går på sparlåga försöker jag måna om att inspana Er Kära Medbloggares små fristäder på Det Världsomspännande Nätet, och vad fann jag nu på förmiddagen om inte en smula inspiration, quand même! Spectatia lättar hos sig upp den något dystra och vansinnesvarma postsemestertillvaron medelst en strip ur den fantastiska serien Träsket, och vad slog det mig att jag har liggande i en pryllådas mörka vrå om inte en Träsketstrip som handlar lite om böcker!
I medkänsla med Er som just återvänt till ett år av väntan på nästa semester (trots att jag tycker synd om Er känns det ändå bra att inte längre , som det kändes, vara den i princip enda som redan haft sommarlov) bjuder jag Er i Spectatias fotspår på en smula komedi. Jag älskar denna seriebit och ler brett var gång jag läser den.


Mod och styrka!

La Bibliofille

11 kommentarer:

 1. :)

  Jag som har semester njuter av värmen. På stranden eller i hängmattan med en bok. Det är fint det. Men snart är vardagslivet åter även för mig.

  Hoppas du får några lediga dagar snart!

  SvaraRadera
 2. Oh!! Inte bara den fina lilla Träsket-masken, men mörk och stormig natt därtill! :-)

  SvaraRadera
 3. Emm: tack, i augusti har jag några dagar ledigt. Då ska jag hitta på något fint jag med!

  Spectatia: mörka och stormiga nätter är inte fel! tack för länken, skrev en liten kommentar till gull-Snobben såhär ett år i efterhand!

  SvaraRadera
 4. Det här har inget med blogginlägget att göra men:
  Jag ser att du läser Ulf Lundells ”Vädermannen” för tillfället. I boken så funderar huvudpersonen Georg på om han ska gå och se enmansföreställningen av Hjalmar Söderbergs ”Doktor Glas” med skådespelaren Krister Henriksson i huvudrollen. Georg funderar även över - utan att egentligen komma fram till något entydigt svar - varför romanen ”Doktor Glas” känts så aktuell när han nyligen läst boken
  Georg har en flickvän som heter Lydia. I Hjalmar Söderbergs roman ”Den allvarsamma leken” förekommer det också en Lydia. Ser du några likheter mellan Söderbergs och Lundells Lydia ?

  SvaraRadera
 5. Jadu, Magnus, det är en intressant frågeställning, onekligen. Det var tyvärr många år sedan jag läste Doktor Glas, och har inte denna roman alls i färskt minne. Därför vågar jag mig heller inte på att göra någon jämförelse mellan de båda Lydiorna. Din fråga gör mig dock nyfiken, kanske är det dags för en omläsning av Söderberg!

  Har Du förresten själv någon teori?

  SvaraRadera
 6. Ja, denna (för mig) outhärdliga värme har smält ner min tankeverksamhet till något slags intetsägande stoft av luft. Phu. Men det är en superb mask det där! DET har jag i alla fall vett om att uppfatta :)

  SvaraRadera
 7. Jag har inte läst tillräckligt långt i "Vädermannen" för att kunna dra några slutsatser än, men jag ska ta mig en funderare efteråt. Hittills verkar ju "Vädermannen" inte alls vara en sådan kärleksskildring som "Den allvarsamma leken", men beröringspunkter bör finnas, tycker jag.

  SvaraRadera
 8. Jag emotser förväntansfullt Din slutsats Magnus!

  SvaraRadera
 9. Bokmasken! :D
  (Vi verkar vara en hel hög som fastnat för Snobbens mörka och stormiga nätter. ;)
  Här är han igen: http://bokstollarna.blogspot.com/2008/06/sommarstiltje.html

  SvaraRadera
 10. Snobben är bäst på förstarader! Tack för länken!

  SvaraRadera