tisdag 2 februari 2010

Luktsaltet, messieurs et mesdames! Och solfjädern!

Författaren själv berättar om min anmälan av Hans Bok här.

La Bibliofille

4 kommentarer:

 1. Och Arbetarbladet slår nästan knut på sig själv här http://arbetarbladet.se/kultur/1.1783213

  Roligast att La Bibliofille nämns i min lokala tidning!

  SvaraRadera
 2. Hermia: ojojoj, det känns lite stort faktiskt, tack för att Du uppmärksammade mig. Vad kul!

  Men Du, vart vill de komma med sin notis och vad är det som tar sig nya dimensioner: den svenska litteraturkritiken, den svenska litteraturkritikens eventuella förflackning, eller debatten om den svenska litteraturkritikens eventuella förflackning? Jag blir inte riktigt klok på det, kan Du hjälpa en enfaldig att förstå, Du som "känner" tidningen?

  Återigen tack för att Du uppmärksammade mig på Arbetarbladet, jätterart av Dig!

  SvaraRadera
 3. Ja, det var roligt se ditt "namn" vid frukostbordet!

  Vet inte om jag kan vara till någon hjälp vid tolkningen. Om jag minns rätt har redaktören BJ undertecknat, hon kan vara rätt bitsk i sin egen kritik av litteratur, film och även mitt bibliotek. Och det är väl som det ska. Slutklämmen "Att den svenska litteraturkritikens eventuella förflackning har debatterats i vinter är kanske inte helt obekant. På sina håll tar den sig hur som helst helt nya dimensioner."

  förstår jag inte riktigt heller. Men om det pågår en förflackning av litteraturkritiken - är inte just deras eget inlägg ett tecken på det? För att en författare recenserar litteraturkritiken är väl ngt annat. Eller? Nej, vi får nog klura vidare...

  SvaraRadera
 4. Hermia: det hela är mycket gåtfullt. Är inte en författare i sin fulla rätt att bemöta den kritik han eller hon får, ska de bara sitta hemma på sin kammare och tyst och snällt ta emot? Är det det som notisen vänder sig emot, att i sin tur bli kritiserad och analyserad?
  Som Du säger, vi får klura vidare...

  SvaraRadera